Gå til sidens hovedinnhold

Mer enn Zero i Cola-utbytte

Franskmenn tar ut nesten én milliard i utbytte fra Coca-Cola i Norge.

Driftsinntektene økte med vel 63,5 millioner i et mineralvann-market som var frosset i fjor.

NA24 - din næringslivsavis

Nylanseringer dro opp
Coca-Colas norske avdeling solgte likevel for 2,26 milliarder, og satt igjen med 142,9 millioner etter skatt.

- Selskapets totale salgsvolum ble redusert med 1,9 prosent i et stagnerende totalmarked, mens den totale inntjeningen økte med 3 prosent. Dette forklares delvis av vellykte lanseringer av BonAqua Silver (stillvann), Bum og Coke Zero, og delvis som en reduksjon av ikke-profitable kampanjer, skriver styret i årsberetningen.

2006-resultatet endte på 80,7 millioner, og da ble det zero utbytte for franske Soft Drinks Holding S. A. S., som igjen inngår i The Coca-Cola Company.

Direktør-lønn på 4,6 mill.
I år tar franskmennene ut 955 millioner i utbytte fra Coca-Cola Drikker AS. Egenkapitalen er dermed 1,16 milliarder, mens gjelden lyder på 1,68 milliarder.

- Det vesentlig forbedrede resultatet skyldes i hovedsak økt effektivitet i selskapets produksjonsanlegg, men også en moderat økning av distribusjonskostnader, heter det i beretningen.

Mens kvinnelige og mannlige funksjonærer i Coca-Cola Drikker AS tjener henholdsvis 354.774 og 371.667 kroner i snitt, dro administrerende direktør Richard Harris i fjor inn 4,63 millioner i lønn og annen godtgjørelse.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus