NA24.no

Mer gruvetrøbbel på FIlippinene

Sist oppdatert:
Myndighetene setter ned foten og trekker lisens.

Det filippinske Milø- og gruvedepartmentet (DENR) har i dag utstedt en offisiell melding om å midlertidig reversere miljøgodkjenningen/ECC, som ble utstedt til Intex Resources 14. oktober 2009.

Det opplyser det norske gruveselskapet i en børsmelding.

I meldingen sier DENR sin statsråd Jose L. Atienza Jr. at ECC midlertidig reverseres i påvente av en grundig og uavhengig undersøkelse som vil validere påstandene fremført av anti-gruve lobbyister som er i mot Mindoro Nickel prosjektet.

Den offisielle meldingen beordret dannelsen av en undersøkelsesgruppe bestående av uavhengige eksperter valgt av fylkestyrene i Oriental Mindoro, Occidental Mindoro samt DENR. Undersøkelsesgruppen vil også inkludere representanter fra samfunnsorganisasjoner og urbefolkningsorganisasjoner tilhørende Oriental og Occidental Mindoro.

- Statsråd Atienza beordret undersøkelsesgruppen til å levere deres rapport og konklusjon 15 dager etter ferdigstillelsen av oppgaven. Rapporten og konklusjonen fra undersøkelsesgruppen vil bli grunnlaget for å avgjøre påstandene rundt ECC.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere