*Nettavisen* Økonomi.

Mer gruvetrøbbel på FIlippinene

Myndighetene setter ned foten og trekker lisens.

27.11.09 11:34

Det filippinske Milø- og gruvedepartmentet (DENR) har i dag utstedt en offisiell melding om å midlertidig reversere miljøgodkjenningen/ECC, som ble utstedt til Intex Resources 14. oktober 2009.

Det opplyser det norske gruveselskapet i en børsmelding.

I meldingen sier DENR sin statsråd Jose L. Atienza Jr. at ECC midlertidig reverseres i påvente av en grundig og uavhengig undersøkelse som vil validere påstandene fremført av anti-gruve lobbyister som er i mot Mindoro Nickel prosjektet.

Den offisielle meldingen beordret dannelsen av en undersøkelsesgruppe bestående av uavhengige eksperter valgt av fylkestyrene i Oriental Mindoro, Occidental Mindoro samt DENR. Undersøkelsesgruppen vil også inkludere representanter fra samfunnsorganisasjoner og urbefolkningsorganisasjoner tilhørende Oriental og Occidental Mindoro.

- Statsråd Atienza beordret undersøkelsesgruppen til å levere deres rapport og konklusjon 15 dager etter ferdigstillelsen av oppgaven. Rapporten og konklusjonen fra undersøkelsesgruppen vil bli grunnlaget for å avgjøre påstandene rundt ECC.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag