NA24.no

Mer leteboring for Røkke & co

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Overtar lisens og iverksetter leting mot slutten av året.

Aker Exploration har inngått avtale med ExxonMobil Exploration and Production om å overta 40 prosent andel av et prospekt som er en del av PL 028.

NA24 - din næringslivsavis

Betingelsen for avtalen er at Aker Exploration skal operere en letebrønn for ExxonMobil. Den halvt nedsenkbare riggen Aker Barents skal benyttes til boreoperasjonen, og forventet oppstart er mot slutten av 2009.

- Vi styrker vår posisjon i det lovende Balder/Grane området hvor Aker Exploration allerede har eksisterende leteaktivitet. Prospektet befinner seg nær infrastruktur og i en kjent hydrokarbonprovins, sier konsernsjef Bård Johansen i Aker Exploration i en børsmelding.

Aker Exploration overtar 40 prosent andel i lisensen stratigrafisk delt, under bunn Kritt. Denne delen vil bli utskilt som en ny lisens, PL 028S, forutsatt godkjenning fra norske myndigheter. Ifølge avtalen vil Aker Exploration dekke kostnadene for boring av en brønn inkludert et mulig sidesteg.

Aker Exploration har nå eierandeler i 22 lisenser på norsk sokkel. Selskapet deltar i disse dager med leteboring på lisens 304 med riggen Songa Dee. Boreplanen for Aker Barents er for det meste fullbooket frem til utgangen av 2010. Deretter følger et kontinuerlig boreprogram med en rekke identifiserte muligheter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere