NA24.no

Mer rot for Nordic Mining

Gruveselskapet Nordic Mining vil gjerne på børs, men denne gangen er det krangel om oppkjøp i Sverige som skaper problemer.

Nordic Mining ble skilt ut fra det børsnoterte oljeselskapet Rocksource, men har hatt problemer med sin egen børsnotering. Da selskapet ble skilt ut fra Rocksource, endte det med rot i oppgjøret.

Nå er det igjen problemer, denne gangen med oppkjøp av et svensk selskap. Nordic Mining melder i en børsmelding at de har fremmet offentlig tilbud om erverv av samtlige aksjer i det svenske gruveselskapet Gexco.

Men hovedaksjonæren i dette selskapet, som har 53,7 prosent av aksjene, har ikke overført sine aksjer som han skulle gjøre i henhold til avtalen.

- Hovedaksjonærene representert ved Jon Fangel har skapt usikkerhet om de ønsker å gjennomføre Subscription Agreement, og de har uttalt at de ønsker at avtalen skal bortfalle i sin helhet. Nordic Mining har forgjeves forsøkt å få en skriftlig begrunnelse fra hovedaksjonærene om hvorfor de ønsker å fragå avtalen, skriver Nordic Mining i en børsmelding.

Hovedaksjonærene i Gexco er i mislighold av Subscription Agreement, og Nordic Mining vurderer hvilke skritt som skal tas mot hovedaksjonærene, skriver selskapet videre.

Nordic Mining heveder at hovedaksjonærenes handlemåte har skapt forsinkelser og usikkerhet knyttet til den planlagte børsnoteringen av Nordic Mining, og det offentlige tilbudet.

Ivar Fossum i Nordic Mining har ikke vært tilgjengelig for kommentar mandag. Heller ikke Jon Fangel har besvart NA24 iMarkedets henvendelser mandag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere