NA24.no

«Mer ryddig mann enn Anundsen skal en lete lenge etter»

Justisminister Anders Anundsen får støtte i kommentarfeltet på Gunnar Stavrums blogg.
Justisminister Anders Anundsen får støtte i kommentarfeltet på Gunnar Stavrums blogg. Foto: Marte Christensen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Debatten raser etter at Gunnar Stavrum blogget om asylbarna.

I skrivende stund har blogginnlegget til Gunnar Stavrum over 400 kommentarer. Nettavisens sjefsredaktør skriver i bloggen blant annet følgende:

- Statsminister Erna Solberg sier nå tydelig at hun har tillit til justisministeren, og det er bare noen få lokallag i Kristelig Folkeparti og Venstre som krever Anundsens avgang. Viktigere er at det nå er fastslått at det ikke finnes noen vanntett avtale mellom de fire borgerlige partiene om å verne alle langtidsboende asylbarn, slik mange ser ut til å tro.

Les også: Kjenner du igjen Kill Bill-stjernen?

- Morkent tvers igjennom
Og nettopp reaksjonene fra deler av Venstre og KrF får leserne til å reagere. Både disse og hele venstresiden i norsk politikk får gjennomgå i kommentarfeltet.

«Hadde det vært opp til V, KrF og SV så hadde statskassa/trygdekassa vært tom. Disse tre partiene skal på død og liv "redde verden". Det har selv ikke Norge nok penger til å gjøre», skriver en, mens andre mener asylpolitikken i Norge er fullstendig feilslått:

«Ser en pragmatisk på det så viser utsendelsene at asylpolitikken i Norge begynner å fungere. Arbeiderpartiet har vannskjøttet disse familiene ved å la de oppholde seg uten tillatelse».

«Hele asylinstituttet er som en gammal trestubbe, morkent tvers igjennom».

Les også: 16 var bedt i barnebursdagen, to kom

Hyller Anundsen
Flere lesere hyller justisminister Anders Anundsen, og mener han gjør det eneste rette:

«Anundsen gjorde akkurat det som var avtalt, han fjernet instruksen om at lengeværende barn skulle prioriteres. Hverken mer eller mindre. Skulle han da liksom gå ned i organisasjonen og kontrollere om hans underordnede hadde gjort jobben sin som forutsatt ? Tull og tøys. Mer ryddig mann enn Anundsen skal en lete lenge etter. Dette er oppkonstruert bråk for å ta Frp».

«Juks og løgn kan ikke belønnes med opphold. Foreldre som setter barn i en slik situasjon burde egentlig fratas foreldreretten».

«Asylpolitikken må strammes kraftig inn, så meget er sikkert. Lille Norge har hverken økonomi eller plass (boliger) til massiv velferdsinnvandring. Derfor er det både viktig og riktig den nye regjeringen nå tar grep som monner».

«Ja, han tok jobben som justisminister - og visste vel ikke at det skulle innbefatte "barnevakt"-ansvar overfor POD/PU. De har venta på å få noe og "ta" ham på, og dette var det beste de kom opp med. Latterlig!»

Andre igjen mener det er på tide å overlate avgjørelsen rundt norsk asylpolitikk til folket:

«Det er på tide med en folkeavstemming om dette og all innvandring».

Les hele blogginnlegget her: Ingen klar avtale om asylbarnene

Lik Nettavisen på Facebook og få ferske nyheter og friske meninger!


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere