Mer spent mellom USA og Venezuela

Venezulas president Hugo Chavez reagerer med uinnskrenket sinne på at USA nekter landet hans å kjøpe militærfly fra Spania.

14.01.06 05:49

USA har lenge gjort det kjent at de er sterkt mot det de betegner som en opprusting av Venezuela. Torsdag ble det klart at USA kan nekte Spania å selge 12 transportfly og fly ment til etterretning i havstrøkene utenfor Venezuela. Årsaken er at flyene er utstyrt med amerikanske teknologi.

Hard retorikk
- Hva er dette, hvis det ikke er bevis på det grusomme imperialismen Washingtons regjering trykker ned over hodene på verden, sa Chavez i sin årlige redegjørelse for nasjonalforsamlingen i Venezuela fredag.

- Et nytt angrep på Venezuela er under oppbygging, men Mr. Danger (Bush-referanse Red.Anm) du vil knuses mot makten fra sannheten og moralen, sa Chavez videre.

Venezuela, som er den femte største eksportøren av olje i verden, gjorde i fjor en avtale med Spania om kjøp av diverse militært utstyr. Noe som ikke falt i god jord hos makthaverne i Washington D.C.

- Truer stabiliteten
USA mener oppgraderingen av forsvaret i Venezuela kan true stabiliteten i regionen, og har aktivt motarbeidet handelen.

Spanske myndigheter har nå sagt de vil bytte ut den amerikanske teknologien i flyene, og fullføre handelen med Venezuela. Våpenhandelen mellom de to landene er verdsatt til to milliarder dollar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.