NA24.no

Merket av supplyfallet

Sist oppdatert:
Supplyrederiet Trico Marines første kvartal bærer preg av nedturen i supplymarkedet.

Rederiet som blant annet er tungt eksponert i Nordsjøen, har lagt frem tall for første kvartal som illustrerer fet kraftige fallet i supplyratene hittil i 2009.

NA24 - din næringslivsavis

De har også fått merke et generelt aktivitetsfall innen oljeservicemarkedet, og måtte notere et underskudd for årets tre første måneder.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Trico Marines offshoreflåte bestående av supplyfartøyer, subsea servicefartøyer og spesialfartøyer for undervannsgrøfting dro i første kvartal inn 121,8 millioner dollar, mot 177,9 millioner dollar i fjerde kvartal i fjor.

Dette førte til et driftsresultat på minus 16,2 millioner dollar i første kvartal, mot pluss 9,4 millioner dollar før nedskrivninger i fjerde kvartal i 2008.

Rederiets forsynings- og ankerhåndteringsfartøyer måtte se driftsinntektene falle fra 52,5 millioner i fjerde kvartal til 37,1 millioner dollar i første kvartal.

Verst var det imidlertid for selskapets fartøyer for undervannsgrøfting hvor driftsinntektene ble halvert til 26,1 millioner dollar. Hovedårsaken var relokalisering av to fartøyer ut av et labert Nordsjømarked.

Rederiet håper at tiltakene gjennomført i første kvartal med nedtoning av eksponering mot markedene i Nordsjøen vil gi positive resultater i andre og tredje kvartal.

Den norske investoren Christen Sveaas er gjennom sitt investeringsselskap Kistefos AS hovedaksjonær i Trico Marine, hvor han kjemper for å få plass i styret.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere