NA24.no

(faksimile)

Mest ettersøkt på Finn.no

Sist oppdatert:
Men interesse er ikke det samme som at boligen blir solgt.

En fritidseiendom til 25 millioner kroner på Hafjell er den mest viste fritidseiendommen på Finn.no i september.

- En flott hytte til 25 millioner kroner trigger nok folks nysgjerrighet mer enn kjøpelyst, sier Lene Kallum, PR-ansvarlig i Finn.no, til NA24

Sommerhytte om vinteren
- Den nest mest populære hytta ligger på Hvaler, et svært populært område på FINN for tiden, som har hatt en stor økning i antall søk. Dette er det desidert mest populære området på Finn for tiden, sier Kallum.

I september registrerte Finn 71.791 klikk på Hvaler, en økning på 130 prosent sammenlignet med september 2009.

- Det mener vi har sammenheng med TV-serien «Hvaler», sier Kallum.

Andre populære områder for fritidseiendom ved sjøen er Kragerø og Larvik, men ingen av de kommer i nærheten av Hvaler når det kommer til antall søk. Henholdsvis har Kragerø i overkant av 41.000 klikk mens Larvik hadde rett over 36.000 klikk.

Lyng og lav fremfor bølgeskvulp
Totalt sett er fjellet mer populært enn sjøen. Men det mest populære området uavhingig av geografi er Hvaler med 71.791 klikk. Trysil som er det mest populære fjellområdet har 45.277 klikk i samme periode.

-Tallene viser også at folk definitivt fortsatt er i modus for å se på sjøhytter, selv om det begynner å bli kaldt og det kanskje er mer sesong for å se på fjellhytter, sier Hanne Railo, daglig leder i Eiendomsmeglerforetakenes forening.

Økonomi
De ti mest sette fitidseiendommene har en snitt pris på litt over 3,9 millioner kroner, eller litt over ni gjennomsnittlige årslønner, per 2009, her til lands. Denne vinklingen lyver litt når en fritidseiendom er priset til 25 millioner kroner alene. Drømmen om fritidseiendom er ikke så fjern som det.

- Når det gjelder enkeltobjektene med flest søk den siste tiden, kan det virke som at det er en kombinasjon av drømmeri og realisme i folks søkemønstre. Her er det både svært kostbare og rimeligere varianter, sier Kallum.

Billigst på listen var en hytte til 190.000 kroner, denne prisen inkluderte ikke eiendom. Denne er nå solgt.

Se hele listen over de mest sette fritidseiendommene her.

Les flere saker på NA24


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere