NA24.no

Mest populære på børsen

Sist oppdatert:
Nordnet ble størst på børs i januar. Se oversikten over de mest populære aksjene.

Aktiviteten blant privatpersoner på nett vokser kraftig på Oslo Børs . Privatpersoner har ikke blitt skremt fra å handle aksjer.

NA24 - din næringslivsavis

Handelen hos aktørene som driver med ren internetthandel på det norske markedet, Nordnet, NetFonds, E-Trade og Skandiabanken, endte på 635.181 transaksjoner i januar og handelsvolumet endte på 43,6 milliarder kroner.

Internettmeglerne stod for 23,9 prosent av antallet transaksjoner og 18,2 prosent av volumet på Oslo Børs i januar.

Nordnet største meglerhus
Nordnet Bank var største megler på Oslo Børs i januar med en markedsandel på 13,4 % målt i antall transaksjoner.

- Sammenlignet med desember ser vi en økning i antall transaksjoner på 15,4 prosent, og sammenlignet med snittet for 2008 ser vi en økning i antall transaksjoner på 13,55 prosent. Selv om utviklingen på Oslo Børs ble tilnærmet flat i januar er det fortsatt mye usikkerhet og store svingninger på børsen og dette bidrar til høy aktivitet blant privatpersoner, sier Anders Skar, daglig leder i Nordnet Bank i en melding.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nordnet Bank var største megler på Oslo Børs målt i volum i januar med en markedsandel på 9,4 prosent. Dette har kun skjedd en gang tidligere, i november i fjor.

- Vi er selvfølgelig veldig stolte over å være største megler på Oslo Børs igjen. 2009 starter på samme måte som 2008 sluttet - vi ser at de totale volumene på Oslo Børs er relativt lave mens nettmeglere generelt, og spesielt Nordnet fortsatt holder koken og aktiviteten oppe, sier Skar videre.

Småsparere positive
Yara var den mest populære enkeltaksjen i januar med 64.501 transaksjoner.

De ti mest populære aksjene blant privatpersoner målt i antall transaksjoner i januar var Yara, XACT Derivat Bull, XACT Derivat Bear, REC, StatoilHydro, Seadrill, DnB NOR, Norsk Hydro, Golden Ocean Group og Petroleum Geo-Services.

De fem enkeltaksjene privatpersoner kjøpte mest målt i kroner i januar var Telenor, Xact Derivat Bull, Aker Solutions, Dnb NOR og PGS. De fem enkeltaksjene privatpersoner solgte mest målt i kroner i januar var StatoilHydro, Wavefield, Yara, Tandberg og DNO.

- For femte måned på rad nettokjøper småsparerne aksjer, og nok en gang topper det børsnoterte fondet Xact Derivat Bull listene over de mest populære aksjene. Småsparernes tro på børsen og positive markedssyn ser dermed ut til å fortsette inn i 2009 også, avslutter Anders Skar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere