*Nettavisen* Økonomi.

Mesternes mester passerte én million seere

Deltakerne i sesong 10 av Mesternes mester før avreise til Mallorca i fjor sommer. F.v. Tom Hilde, Ole Martin Årst, Pål Anders Ullevålseter, Lars Berger, Karina Hollekim, Glenn Solberg, Karoline Dyhre Breivang, Hanne Haugland, Kine Olsen Vedelden og Ann Kristin Flatland.

NRKs realitykonsept befester sin posisjon som en av TV-historiens mest populære programserier.

02.01.19 14:11

1.036.000 seere så premieren på den tiende sesongen av Mesternes mester på NRK1 første nyttårsdag. På det meste var nesten 1,1 millioner (1.091.000) innom for å følge programleder Dag Erik Pedersen og laget av tidligere toppidrettsutøvere på den spanske ferieøya Mallorca. Det betyr at 68 prosent av alle TV-seere i Norge tirsdag kveld, så Mesternes mester.

Thomas Høiby i mediebyrået Mindshare er svært imponert - og litt overrasket.

- De bare leverer gang på gang og jeg forventet gode tall, men kanskje ikke så gode som de faktisk fikk. Dette er et konsept som har overlevd veldig mange år og jeg er imponert, sier Høiby.

Klikk på bildet for å forstørre.

Thomas Høiby i mediebyrået Mindshare.  Foto: Privat

Drillos datter

- En helt personlig betraktning er at jeg tror de gjorde smart i å hente inn Kine Olsen Vedelden i programmet. Da sprer de aldersegmentet veldig og får en motvekt mot de mer eldre og etablerte stjernene, mener TV-eksperten.

23-åringen er tidenes yngste deltaker i realityserien. Hun er datter av tidligere landslagssjef Egil «Drillo» Olsen og er verdensmester i cheerleading.

Konkurranse i Gullrekka

Mer moro kan det bli for programskaperne i NRK. Den drøye millionen som så det første programmet direkte, kan bli flere når man får med alle som streamer programmet i ettertid.

- Det kan bli en økning på opp mot ti prosent, sier Høiby. Han er nå spent på utviklingen når de andre kanalene får satt sine sendeskjemaer i konkurranse med Mesternes mester. Første nyttårsdag hadde NRK beskjeden konkurranse ved at for eksempel TV 2 sendte en reprise av På tur med Dag Otto. Mesternes mester skal utover vinteren sendes i gullrekka på fredager, og andre program nå fredag går i konkurranse med Truls à la Hellstrøm.

- De vil nok få litt frafall utover vinteren, men Mesternes mester har vist en imponerende stabilitet tidligere.

Mesternes mester ble til sammenligning sett av 1.095.000 seere under premieren i 2017. Programmet ble sendt på en fredag. Sesongfinalen i vår ble sett av 945.000 seere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag