NA24.no

Mette-Marits bror blir Pølse-Hanssens sjef

Foto: Roald, Berit (Scanpix)
Sist oppdatert:
Per Høiby til First House.

Etter lengre tids spekulasjon er det klart at Mette-Marits bror Per Høiby blir ny sjef i det mye omtalte PR-byrået First House. Han blir dermed Bjarne Håkon Hanssens nye sjef.

Per Høiby fortsetter som ansatt i JKL i en periode for å sluttføre pågående prosjekter og bidra til overføring av kundeforhold til andre rådgivere i JKL. Han vil etter dette begynne i First House.

Et solid byrå
Det er en skikkelig toppet lag som skal jobbe sammen i First House. Styreformann Bjørn Richard Johansen er den som har samlet sammen gruppen. Han har tidligere vært nært på den islandske regjeringen, og var en del av ledergruppen til Glitnir.

Til NA24 sier han at hans byrå vil være sterke innenfor finansiell og politisk kommunikasjon. Tidligere Trolltind-sjef Per Bjørkum skal lede finansiell kommunikasjon, mens Jan Erik Larsen vil lede den politiske avdelingen, hvor også Bjarne Håkon Hanssen vil inngå.

- Vi jobber med å skape et skikkelig kompetansemiljø her. Det er det som er vårt fokus, sier Johansen til NA24.

Per Høiby, First House
Ditlev-Simonsen tar over JKL
Cecilie Ditlev-Simonsen er fra i dag konstituert som ny administrerende direktør for JKLs Oslo-kontor. Hun erstatter dermed Høiby.

- Cecilie skal lede et dyktig lag av rådgivere som har oppnådd svært gode resultater i Norge. Alt ligger derfor til rette for at vi skal fortsette den gode utviklingen, sier konsernsjef Anders Kempe i JKL Group i en pressemelding fra byrået.

Ditlev-Simonsen har jobbet som kommunikasjonsrådgiver i JKL siden våren 2008. Hun har solid kommunikasjonsfaglig erfaring, og har tidligere vært konserndirektør med ansvar for kommunikasjon i Norsk Hydro ASA og informasjonsdirektør i IBM Norge og IBM Nordic. I ledergruppen for Oslo-kontoret sitter også Lars N. Sæthre, som er partner og medlem av JKL Groups nordiske lederteam, Ragnar Sagdahl og Anders Holmlund.

Selskapet har kontorer i Oslo, Stockholm, Göteborg, København, Helsingfors og Brussel. JKLs Oslo-kontor er det nest største kontoret i JKL.

- Vi har kommet oss godt gjennom finanskrisen og har fått en rekke spennende kunder og styrket vår posisjon innen selskapsrådgivning og finansiell kommunikasjon i løpet av 2009. Dette gir oss et solid grunnlag for videre vekst, sier Ditlev-Simonsen. Hun understreker at det vil bli gjort flere rekrutteringer i tiden fremover.

Overgangsperiode
Per Høiby fortsetter som ansatt i JKL i en periode for å sluttføre pågående prosjekter og bidra til overføring av kundeforhold til andre rådgivere i JKL. Han vil etter dette begynne i First House.

Ditlev Simonsen sier til NA24 Propaganda at hun håper de som har vært kunder i JKL under Høibys ledelse også vil fortsette å være det under hennes ledelse. Hun sier hun foreløpig ikke har gjort seg opp noen mening om hun ønsker å fortsette permanent i den stillingen hun nå er konstituert i.

- Det vet jeg vel bedre når jeg har vært i jobben en stund. Så får vi se om dette er for en periode eller om det blir mer permanent, sier hun.

VG skrev i oktober at Høiby var aktuell som partner i First House, men det ble da avvist fra JKL.

- Han er syk og kan ikke kommentere saken, men ønsker å avkrefte at han skal slutte i JKL. Det har han ingen planer om, sa Ditlev-Simonsen til Kampanje for under en måned siden.

I dag sier hun at det var det hun da fikk beskjed om fra en syk Høiby.

- På mandag denne uken fikk vi vite at det likevel kunne være aktuelt for ham å gå til First House og tirsdag hadde han tatt avgjørelsen. Vi vet at han er en god leder og ønsker ham lykke til også i First House, sier Ditlev Simonsen til NA24 Propaganda.

Høstet storm
Bjarne Håkon Hanssen har havnet i en krafitg mediestorm etter at det ble kjent at han går til kommunikasjonshuset First House.

Kritikerne har hudflettet Hanssen og mener han misbruker sin politiske tillit til å skaffe seg økonomisk gevinst, og at saken byr på habilitetsproblemer.

Hanssens jobbskifte skal opp i det såkalte Karanteneutvalget, som vil avgjøre hvor lang karantene Hanssen må få.

First House skriver i en pressemelding at de blant annet skal arbeide med kriseledelse og krisekommunikasjon, maktkamper, juridiske tvister, Økokrim og Konkurransetilsyns-saker og i saker hvor omdømmet står på spill. De skal også fungere som døråpner for bedrifter fra andre verdensdeler og har knyttet til seg samarbeidende byråer i Sverige, Danmark, Finland og Island.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere