NA24.no

Mette-Marits plateselskap sliter

Foto: Kyrre Lien (Scanpix)
Kirkelig Kulturverksted økte underskuddet i fjor, men lover bedring.

Kulturselskapet, som kanskje er mest kjent for sine plateutgivelser, fikk et driftsunderskudd på 1,5 millioner kroner i fjor.

NA24 Propaganda – Norges største medienettsted

Det er en forverring på én million sammenlignet med 2007. Omsetningen for 2008 ble på 23,2 millioner kroner, ned med tre millioner fra året før.

Foruten å gi ut musikk og formidle kirkekunst driver selskapet også Kulturkirken Jakob i Oslo. Økt statstilskudd til driften av denne gir daglig leder Erik Hillestad tro på at de skal klare å drive med overskudd i år.

Kulturkirken har fått økt statstilskuddet med 1,2 millioner og Kirkelig Kulturverksted har kuttet faste årsverk og faste kostnader, samt gått vekk fra tjenestebasert pensjon. Disse tiltakene skal ifølge årsrapporten gi full effekt først i inneværende år.

Selskapet har fått tilskudd fra eierne for å sikre likviditeten i år. Selskapet har nå tre eiere; Kirkens Bymisjon Oslo og Opplysningsvesenets fond med 40 prosent av aksjene hver, samt Erik Hillestad som har 20 prosent av aksjene.

Oversikten over selskapets gjeld viser at gjelden til Kirkens Bymisjon Oslo har økt med 1,5 millioner kroner i 2008, mens gjelden til de andre eierne er uendret fra 2007 til 2008.

Kirkelig Kulturverksted fikk mye oppmerksomhet da de ga ut en plate med kronprinsesse Mette-Marits salmefavoritter, men opplyser at de gjennom fjoråret har kuttet antallet utgivelser.

Har du et medietips – kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere