NA24.no

Valuta USD 8,08 EUR 9,62 GBP 10,93 SEK 91,28
Oslo Børs 0,90

Skandalen i Volkswagen vokser stadig, nå skal tusenvis av biler sjekkes.
Skandalen i Volkswagen vokser stadig, nå skal tusenvis av biler sjekkes. Foto: John Macdougall (Afp)

Mexico skal sjekke 40.000 biler fra Volkswagen

Mexicanske myndigheter skal undersøke om 39.890 Volkswagen-biler solgt i landet overholder miljøkravene, selv om bilene ikke har teknologien som sørger for lavere utslippstall.

Påtalemyndigheten ved Mexicos nasjonale miljøvernetat har bedt den tyske bilprodusenten om informasjon som bekrefter at bilene som er blitt solgt i landet mellom 2009 og 2015 ikke forurenser mer enn lovlig.

Miljøvernminister Rafael Pacchiano sier at dieselbilene som kjører rundt på mexicanske veier ikke er rigget med jukseteknologien Volkswagen er blitt avslørt i å ha brukt, men bilene skal likevel undersøkes «for å sikre at mexicanske miljøbestemmelser er tilstrekkelig respektert».

Dersom det avsløres noen uregelmessigheter, vil man pålegge Volkswagen sanksjoner, sier Pacchiano.

Volkswagen har innrømmet at 11 millioner dieselbiler verden over har programvaren som får dem til å virke mer miljøvennlige enn de egentlig er.

Skandalen har kostet toppsjefen Martin Winterkorn jobben, og bilprodusenten risikerer blant annet 18 millioner dollar i bøter i USA. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere