*Nettavisen* Økonomi.

MF Global-sjefen beklager

Foto: (Reuters)

Men han aner ikke hvor pengene har tatt veien.

08.12.11 22:07

Den tidligere MF Global-sjefen Jon Corzine beklaget i en høring torsdag ovenfor de som har blitt berørt av meglerhusets konkurs. Samtidig sier han at han ikke vet hvor de savnede pengene er, fordi han selv ikke har hatt noe med kundene å gjøre. Dette er Corzines første offisielle uttalelse etter at MF Global gikk konkurs i slutten av oktober. Flere hundre millioner dollar er sporløst forsvunnet.

- På de siste dagene til MF Global fant et ekstremt antall transaksjoner sted, og jeg vet ikke om det for eksempel har blitt begått feil hos MF Global eller andre steder, eller om banker og motparter har holdt på midler som burde vært returnert, sier Corzine ifølge Reuters.

Corzine distanserte seg fra den daglige forretningsdriften.

- Min involvering angående avregning, oppgjør, betaling og regnskap var begrenset, fortsatte han.

Corzine uttalte at han er direkte lei seg, og at han tar fullt ansvar for konkursen.

- Det var aldri min intensjon å bryte noen regler. Jeg ble lamslått da jeg søndag, den 30. oktober 2011, fikk vite at MF Global ikke kunne stå for hundrevis av millioner av dollar av klientenes penger, sier Corzine.

I slutten av november ble syv banker saksøkt av to pensjonsfond for å ha hjulpet MF Global med å selge obligasjoner, og beskyldt for å skjule problemene før salgene.

Nå har FBI og myndighetene meldt sin interesse for MF Global.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.