Mia Gundersen misbrukt i reklame

- FREKT: Mia Gundersen (53) er sjokkert over at en annonsør bruker henne som modell for salg av en rynkekrem uten hennes godkjennelse. Foto: Scanpix

- FREKT: Mia Gundersen (53) er sjokkert over at en annonsør bruker henne som modell for salg av en rynkekrem uten hennes godkjennelse. Foto: Scanpix

- Kommer til å gjøre det jeg må for å stoppe det.

Skuespiller Mia Gundersen (53) er forbannet. En annonsør har uten hennes samtykke brukt henne som modell i en reklame for rynkekrem, og nå vil hun ha slutt på det hun omtaler som rein svindel.

- Jeg kommer til å gjøre det jeg må for å stoppe det. Dette kan ikke gå forbi i stillhet.

UTEN GODKJENNING: Denne annonsen som florerer på internett bruker Mia Gundersen til å promotere en rynkekrem uten at hun har sagt ja til det. Skjermdump fra annonsen


- Virker det virkelig slik som Mia sier?
Et bilde av 53-åringen med tittelen «AVSLØRT: Mia Gundersen innrømmer løgner!», slik fanger annonsøren Facebook-brukernes oppmerksomhet.

ETT BILDE: Dette skal ifølge annonsøren være et før- og etter-bilde av en kvinne som har brukt rynkekremen deres. Skjermdump fra annonsen

Klikker man seg inn på annonsen dukker det opp en tekst hvor det hevdes at Gundersen i et nylig TV-intervju avslørte at hemmeligheten bak hennes glødende hud er rynkekremen som annonsen forsøker å selge.

«Virker det virkelig slik som Mia sier: "sletter dype linjer og rynker på så lite som 2 uker"? Vi vet hva du tenker, og vi har tenkt det samme og - kjendisreklame», står det.

For å overbevise om at produktet virkelig fungerer, viser annonsen et bilde av det som hevdes er en 51 år gammel trebarnsmor fra Bergen. Et såkalt før- og etter-bilde. De to bildene er nøyaktig det samme - det ene mer redigert enn det andre.

- Det er så frekt
For kort tid siden gjorde en Facebook-bruker Gundersen oppmerksom på annonsen og fortalte at hun hadde bestilt produktet, men blitt trukket en langt større sum fra kontoen.

- Det er flere som har skrevet til meg og fortalt at de har blitt trukket mer fra kontoen. Ei hadde blitt trukket 2000 kroner, og med slike summer begynner det å bli veldig alvorlig.

At ansiktet hennes dukker opp i en annonse som hun alt annet enn står inne for, får 53-åringen til å føle seg maktesløs.

- Jeg har ingen kontakt med disse folkene. Det er så frekt, og det å fronte en annonse som er rein svindel, uke etter uke, gjør at jeg føler meg forferdelig maktesløs.

Gundersen måtte ta grep, og la derfor ut en status på sin offentlige Facebook-profil. Hun forklarte situasjonen og advarte folk mot å kjøpe produkter fra annonsøren.

Her kan du se skuespillerens melding til følgerne:

HTML EMBED
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

- Ikke greit å bli lurt
Budskapet er til nå delt nesten 4500 ganger på Facebook.

- Det er et viktig tegn på at folk ikke vil ha det sånn. De synes ikke det er greit å bli lurt på den måten.

I samme annonse er også TV 2-programleder Dorthe Skappel avbildet. I september i fjor skrev kjendis.no at kanalens advokat jobbet for å stoppe misbruket av 52-åringen i reklamen. Nå, nesten et halvt år senere, er Skappel fortsatt en del av annonsen.

Mia Gundersen frykter at det vil bli vanskelig å stoppe annonsøren, men gi seg skal hun ikke.

Nettavisen har forsøkt å komme i kontakt med firmaet som står bak annonsen både via telefon og epost, men har ikke lykkes med å få en kommentar.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.