*Nettavisen* Økonomi.

Microsoft gir opp Yahoo

Vårens største «it-thriller» er resultatløs.

10.05.08 11:58

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Så langt har kampen mellom Microsoft og Yahoo endt opp uten resultat. Microsoft ønsket å kjøpe Yahoo i kampen mot Googles dominans på nettet.

NA24 - din næringslivsavis

Nå varsler Microsofts gründer Bill Gates at de forsetter videre som om ingenting hadde skjedd.

Kjøper Facebook?
- Vi har alltid følt at vi kan gjøre det veldig bra på egenhånd og nå er det veien vi fokuserer på. Standardstrategien for oss er å bare ansette dyktige ingeniører og overraske mennesker med hvor bra vi kan konkurrere, selv mot et selskap som har en sterk ledelse, sier Gates i et intervju med Associated Press i Indonesia.

Microsoft har så langt ikke presentert en alternativ strategi om hvordan verdens største programvareselskap skal kunne konkurrere med Google, sin største rival på nettet.

Gates sier at de er åpne for å kjøpe opp andre aktører, men han ville ikke snakke om mulige kandidater.

Det har vært spekulert i at Microsoft vil kjøpe opp Facebook, som de allerede eier 1,6 prosent av.

Kampen om Yahoo
Den 1. februar kom programvarekjempen Microsoft med et bud på Yahoo. Microsoft bød 31 dollar per aksje noe som ga Yahoo en markedsverdi på 44,6 milliarder dollar.

Styret i Yahoo skrev da at de etter en grundig gjennomgang av budet fra Microsoft konkluderte med at budet ikke reflekterer verdien i selskapet.

I starten av april truet så Microsoft-ledelsen Yahoo med et lavere bud hvis ikke partene kom til enighet i løpet av de neste tre ukene.

Da Yahoo leverte kvartalstall i slutten av april, sa gründer Jerry Yang at han var åpen for alle alternativer, inkludert et salg til Microsoft. Microsoft på sin side sa at det hadde trukket ut mye lengre enn Microsoft er tilfreds med.

For kort tid siden dukket det opp et brev til Jerry Yang, skrevet av Microsofts konsernsjef Steve Ballmer der han meldte at Microsoft har trukket budet på Yahoo.

Han skrev også at de tilbød Yahoo-aksjonærene 33 dollar per aksje, men at Yahoo krevde 37 dollar per aksje, en aksjekurs selskapet ikke har sett på over to år, og at Yahoo i tillegg har innledet forhandlinger med hovedkonkurrenten Google.

Selv om tilbudet fra Microsoft var 100 prosent høyere enn aksjens bunnotering det siste året var det altså ikke godt nok til at Yahoo ville godta det.

Analytikere har tidligere antydet at Microsoft vil høyne budet.

- Dette kommer til å utspille seg over de kommende månedene og det er fortsatt en sjanse for at Microsoft vil kjøpe selskapet for noe rundt 33 dollar per aksje. Det Microsoft håper på er at Yahoos aksjonærer blir krigerske, sa Todd Dagres hos Spark Capital, ifølge Reuters.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.