*Nettavisen* Økonomi.

Microsoft lager ikke eget produkt

Amerikanske FCC har lekket detaljer om den kommende Zune-spilleren fra Microsoft. Blant annet at den ikke lages av Microsoft.

FCC (Federal Communication Commission) er kjent for å lekke detaljer om kommende produkter, fordi alle testresultater fra byrået blir offentliggjort etter endt testing.

Microsoft lager ikke Microsoft-spiller
Nå har FCC lagt ut en rekke dokumenter om den kommende Zune-spilleren, og det mest påfallende er kanskje at det aboslutt ikke er noe rent Microsoft-produkt. Det er nemlig Toshiba som har lagt inn søknaden hos FCC.

Blant dokumentene som ligger ute er en ufullstendig brukermanual som bekrefter de fleste ryktene vi har hørt så langt, om blant annet 1,8 tommers harddisk på 30 gigabyte, 3 tommers LCD-display, FM-radio og 802.11a/g trådløst nettverk.

RDS-støtte på radio
Fra dokumentasjonen går det også frem at FM-radioen er RDS-kompatibel. Spilleren har modellnummer 1089, for den som skulle ha noen interesse av slik informasjon.

FCC har også lagt ut en rekke bilder av spilleren, både innvendig og utvendig. Derimot er det en del informasjon som er unntatt offentligheten, blant annet nøyaktig hvordan produktet faktisk vil fungere.

Alle dokumentene kan du se her.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.