*Nettavisen* Økonomi.

Microsoft løfter Wall Street

Sterke tall fra IT-kjempen gir tro på god børsdag.

Det amerikanske aksjemarkedet ligger an til å stige for tredje dag på rad. Ifølge futureshandelen i forkant av børsåpningen peker pilene oppover.

NA24 - din næringslivsavis

Nasdaq-futuren stiger 1,25 prosent, mens S&P 500-futuren klatrer 0,85 prosent. Dow Jones Indicative stiger 0,41 prosent.

Torsdag fikk Wall Street et markert løft etter at tiltaksplanene til George W. Bush for å stimulere økonomien virker få full oppslutning. Bush-administrasjonen er blitt enige med demokratene og republikanerne i Representantenes hus om vilkårene i tiltakspakken. Totalt dreier det seg om 150 milliarder dollar og kommer på toppen av rentekuttet tidligere i uken.

Markedet er lettet over at verdens største produsent av programvare har lagt frem sterke tall for fjerde kvartal. Microsoft presenterte sitt resultat for andre kvartal torsdag kveld etter at aksjemarkedet stengte.

IT-giganten satt igjen med 4,7 milliarder dollar i resultat noe som gir 50 cents per aksje. Det er en oppgang fra 2,6 milliarder dollar eller 26 cents i tilsvarende periode året før. Samtidig steg omsetningen med 31 prosent til 16,37 milliarder dollar.

I snitt hadde analytikerne ventet at Microsoft skulle legge frem et resultat på 46 cents per aksje fra en omsetning på 15,95 milliarder dollar, viser estimater Thomson Financial.

Vel så viktig var oppjusteringen av guidingen for hele regnskapsåret. Da venter Microsoft å legge frem et resultat per aksje på mellom 1,85 og 1,88 dollar fra en omsetning på mellom 59,9 og 60,5 milliarder dollar. Analytikerne venter et resultat på 1,81 dollar per aksje fra omsetning på 59,4 milliarder dollar.

Microsoft-aksjen stiger over 5 prosent i førhandelen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.