NA24.no

Microsoft på billigsalg

Sist oppdatert:
Aldri før har Microsoftaksjene vært billigere.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Microsoftaksjene har ikke vært billigere siden Bill Gates børsnoterte softwaregiganten i 1986, skriver borsen.dk tirsdag.

NA24 - din næringslivsavis

IT- bransjen og banksektoren er to av de områdene som er hardest rammet av den finansielle krisen, ifølge Bloomberg. Det til tross for skyhøye forventninger.

Selv om den amerikanske økonomien har hatt en sterk tilbakegang, forventer analytikerne en stigning på 24 prosent i virksomheter som Dell og Intel.

Carsten Klude fra M.M. Warburg & Co mener disse forventningene er alt for optimistiske sett i lys av den finansielle krisen.

- Verdisetningen er jo kun sann hvis selskapene når de tosifrede vekstforventningene, sier han til Bloomberg.

Forventninger avgjørende
ERP- analytiker Herbert Nathan mener at det avgjørende for IT- bransjen er hvilke forventninger man har til virksomheters mot til å investere i IT i forbindelse med krisen. Hvis selskaper begynner å spare på IT utstyr, påvirker det aksjeprisene.

- IT er blitt en integrert del av enhver forretning, så man bør finne andre områder å spare på. Jeg mener at man bør se på IT som noe strategisk, noe man skal ha uansett om konjunkturene er gode eller dårlige. Men mange har en naturlig usikkerhet, og det kan få effekt på IT-investeringene fremover, sier han til borsen.dk.

Billige IT-aksjer
Holder selskapene hodet kaldt, noe de bør gjøre ifølge Herbert Nathan, kan det godt betale seg for investorene å se nærmere på aksjene. Da er de nemlig priset billig.

- Hvis selskapene ikke tenker IT som en strategisk investering, hvis de sparer på IT, er aksjene riktig priset. Men hvis man tror at virksomhetene tenker strategisk når det gjelder investeringer i IT, kan det være mange gode kjøp å gjøre, sier Nathan.

- Selskapene bør tenke strategisk. Hvis de gjør det, vil ikke krisen ha noen effekt på IT-investeringer, og derfor kan IT- aksjene være billige nå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere