NA24.no

Microsoft saksøker domenepirater

Microsoft har sett seg lei på personer som registrerer domenenavn som er svært like deres egne varemerker.

Det finnes en rekke selskaper og privatpersoner som har gjort det til sin forretningsidé å registrere domenenavn som er veldig like kjente merkenavn, eller domenenavn som er typiske feilstavelser av et kjent merkenavn.

2.000 domenenavn daglig
Ifølge Microsoft registreres det nå daglig mer enn 2.000 domenenavn som har som mål å stjele trafikk fra selskapets merkenavn, melder AP.

Noen eksempler på slike domenenavn er microsoftrebate.com, xbox360com.com og msnfinance.com.

På disse nettsidene plasseres det bare annonser som gir nettstedseierne penger per klikk, uten noe videre innhold.

- Microsoft har bevitnet et virtuelt jordskred av forespørsler etter domenenavn med det mål for øyet å tjene penger, sier Microsoft-advokat Aaron Kornblum til nyhetsbyrået.

Selskapet skal ha oppdaget alle disse domenehaiene i forbindelse med sitt forsøk på å få oversikt over phishing-nettsteder som de forsøker å blokkere i sin kommende nettleser Internet Explorer 7.

Flere saksøkt
Selskapet har nå levert inn en rekke søksmål mot kjente og ukjente domenepirater. Daniel Goggins og John Jonas skal til sammen ha registrert 324 domener med et felles selskap, og må nå møte i retten.

I et annet søksmål har Dan Brown fra Long Beach blitt saksøkt etter å ha registret 85 domenenavn som etterligner Microsofts varemerker.

Saksøker «John Doe»
På toppen av dette har selskapet lagt inn et såkalt «John Doe»-søksmål i retten i Washington. Dette er søksmål mot personer man ikke vet hvem er, men de vet hvilke lovbrudd som har blitt begått.

Selskapet planlegger å innkalle domeneregistranter for å skaffe identiteten til personene som står bak en rekke domenenavn, slik at de kan stilles for retten.

Disse søksmålene gjøres på grunnlag av loven med det klingende navnet «Anticybersquatting Consumer Protection Act» fra 1999 som gjør det mulig saksøke domenepirater for opp til 100.000 dollar.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere