Gå til sidens hovedinnhold

Microsoft senker Nasdaq

Bill Gates og Microsoft skuffer med sine tall for første kvartal og tynger Nasdaq.

Dow Jones starter dagen med å falle rundt 0,18 prosent til 11.362,58 poeng. Aksjene på den mer brede indeksen S&P 500 er ned 0,04 prosent til 1.309,23 poeng.

Teknologiaksjene faller på skuffende tall fra Microsoft. Nasdaq-indeksen faller 0,90 prosent til 2.324,02 poeng etter at Microsoft ikke klarte å innfri markedets forventninger. Aksjen faller rundt 11 prosent like etter at handelen på Wall Street har åpnet.

Tandberg Television konkurrenten Harmonic blir også straffet at de også skuffet markedet. Aksjen er ned 10 prosent.

Dollaren faller til 6,18 kroner etter at den nye sentralbanksjefen Ben Bernanke i går signaliserte at de ikke vil være nødvendig med flere rentehevinger. I Norge er signalene motsatt, og den norske sentralbanken regner med at styringsrenten vil heves til enten i mai eller juni eventuelt en gang til senere i høst.

Oljeprisen stiger noe igjen etter at spenningsnivået mellom Iran og FNs Sikkerhetsråd strammer til. Markedet venter at Det Internasjonale Atomenergibyrået kommer til å være skarpe i sin kritikk mot det oljerike landets atomprogram.

Den iranske presidenten har uttalt at de ikke bryr seg om hva som kommer til å skje og at de ikke vil endre fremdriften i arbeidet med å anrike uran.

Chevron som er verdens nest største oljeselskapet overgikk forventningene i markedet med sitt resultat for årets tre første måneder, og stiger 1,8 prosent like etter at handelen åpnet i USA. I går skuffet ExxonMobil som er verdens største oljeselskap med sine tall for første kvartal.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken