NA24.no

Microsoft sluker Ebay?

Sist oppdatert:
Microsoft skal være i samtaler med Ebay om et oppkjøp av nettgiganten.

Det er åpenbart av Microsoft ønsker å kjøpe opp en av nettgigantene for å styrke sin possisjon på nett. Selskapet har blant annet forsøkt å kjøpe seg opp i AOL, og ryktene har nylig gått rundt oppkjøp av Yahoo.

Hemmelige samtaler
New York Post forteller nå at Microsoft har vært i hemmelige samtaler med nettauksjonsgiganten Ebay, som har vært en av de få selskapene som har tjent penger fra første stund på nett. Ebay er nå også eier av Skype.

Ebay er også eieren av PayPal, som i mange år har vært nærmest som en standard å regne for betaling over internett i USA.

Redd for konkurransemyndigheter
Samtalene skal ha kjølnet ned noe i det siste fordi selskapene venter på en juridisk avklaring om hva slags eventuelle problemer oppkjøpet kan møte fra konkurransemyndigheter.

Yahoo og Ebay inngikk rett før helga et samarbeid, med kildene til avisen sier at dette ikke skal være noe hinder.

Enorm verdi
Et oppkjøp av Ebay blir uansett ingen billig løsning. Ebay har en børsverdi på drøyt 48 milliarder dollar – over 290 milliarder kroner. Det er nesten en femtedel av det norske oljefondet.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere

Mest lest