NA24.no

Microsoft tar betalt for sikkerhet

Microsoft har i mange år blitt anklaget for å ikke ta sikkerheten på alvor. Nå vil de ta betalt for å beskytte deg.

Antall sikkerhetshull i Windows har vært mange, og Microsoft har blitt anklaget for å ikke satse nok på å lage et sikkert produkt.

Sikrer deg mot trusler
Nå ønsker Microsoft å ta seg betalt for å sikre deg mot svakhetene Windows skaper, gjennom sitt nye OneCare-program som lanseres denne uken, skriver Cnet News.

Planene om OneCare har vært kjent en stund, og kritikerne har vært svært skeptisk til at Microsoft skal ta seg betalt for å levere et sikkerhetsprodukt utover Microsoft. Mange mener selskapet heller bør satse på å gjøre operativsystemet så sikkert som mulig i seg selv.

Tre programmet i ett
OneCare skal koste 50 dollar i året, og til denne prisen får du lov til å installere programmet på tre datamaskiner.

Pakken skal inkludere brannmur, antivirus og sikkerhetskopi-programvare. Windows XP har i utgangspunktet allerede en brannmur fra Microsoft installert.

Hevder det er et nytt marked
Microsoft vil ikke innrømme at de går til angrep på eksisterende sikkerhetsgiganter som Symantec, McAfee og Trend Micro. De sier i stedet at produktet er en del av en ny kategori «pc care»-programvare som er teknisk utfordrende.

Symantec, som en gang var en god venn med Microsoft, men som ikke er videre fornøyde med Microsofts nye antivirus satsing, har saksøkt selskapet fordi de mener Microsoft mer eller mindre har stjålet patenter som selskapet eier.

- Gamle verdensproblemer
De mener også at Microsofts programvare ikke er noe godt alternativ til hva de selv produserer.

- Microsoft fokuserer mye på de gamle verdensproblemene som virus og ormer, mens vi fokuserer på det vi vil kalle de nye verdensproblemene, sier Symantecs CFO James Beer ifølge Cnet.

Ifølge Beer er det nettkriminalitet og identitetstyverier som er de nye store problemene. Symantec skal likevel komme med et konkurrerende produkt mot slutten av året. Hva som er forskjellen fra dagens Internet Security-pakke er ikke kjent.

Ikke nødvendigvis noen Microsoft-fordel
Selv om Microsoft er store, er ikke ekspertene sikker på at selskapet har noen stor fordel fremover konkurrentene. Problemet mange sikkerhetsleverandører står overfor er å få kunden til å fornye abonnementene.

- Jeg kan ikke se hvordan Microsoft kan plage personer mer enn Symantec eller McAfee, sier analytiker Michael Cherry.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere