Microsoft-toppsjef går botsgang

Det er ikke hver dag toppledelsen i Microsoft sier unnskyld.

01.05.06 21:10

Markedene fulgte godt med da Microsoft-sjef Steve Ballmer erkjente at den seneste meldingen fra selskapet ikke var så smart å sende ut. Det er nemlig ikke hver dag Microsoft-toppene sier unnskylder for noe som helst.

Bakgrunnen var at Microsoft-aksjen falt som et blylodd etter en melding som markedene tolket svært negativ. I meldingen fra verdens største programvareselskap heter det at Microsoft vil bruke svært mye penger for å konkurrere mot selskaper som Google og Sony.

Investorene ble dermed nervøse for inntjeningen til Microsoft fremover. Ifølge danske Børsen falt aksjekursen til Microsoft hele 11 prosent etter meldingen. Dette er det største fallet til Microsoft-aksjen på seks år.

Microsoft-sjefen innrømmer i en e-post til sjefene i Microsoft, at meldingen torsdag ikke er den beste måten å annonsere et strategi-skifte på. Han ber nå om at selskapet ”fordobler innsatsen for å holde finansdisiplinen og utførelsen av virksomhetsstrategien” og at markedets reaksjon fredag var ”en lærepenge som hele ledelsen i Microsoft har lært av”.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag