*Nettavisen* Økonomi.

Microsoft vil sluke Yahoo

Bill Gates & co legger 240 milliarder på bordet.

01.02.08 15:56

Programvaregiganten Microsoft lar seg ikke skremme av uro i verdensøkonomien og graver dypt i lommene for et nytt gigantoppkjøp.

NA24 - din næringslivsavis

Nå vil Bill Gates & co sluke hele søkeportalen Yahoo.

Byr 240 milliarder
Microsoft byr 31 dollar per aksje, noe som gir Yahoo en markedsverdi på 44,6 milliarder dollar, eller 240 milliarder kroner.

Prisen inneholder en premie på 62 prosent i forhold til sluttkursen torsdag.

Microsoft avslører at de har hatt samtaler med Yahoo siden slutten av 2006 og inn i begynnelsen av 2007. De har tro på at avtalen vil ha en enorm verdi for aksjonærene.

Tokt i Norge
Microsoft har tidligere i år vært på tokt i Norge. Det norske teknologieventyret Fast havnet på Microsofts hender for under en måned siden.

LES MER: Microsoft kjøper Fast

Da betalte verdens største programvareselskap 6,6 milliarder kroner noe som tilsvarer 19 kroner per Fast-aksje. Budet på Fast går ut fredag 1. februar.

Oppkjøpet ble sett på som et skritt i kampen mot Google. Etter dagens bud på Yahoo spisser kampen mellom de to gigantene seg til.

Tolkes positivt
I markedet tolkes kjøpet som meget positivt.

Hovedårsaken er at et av verdens største selskap, tross en problematisk verdensøkonomi , er aktive også på det strategiske plan.

Klikk på bildet for å forstørre.

Også det faktum at to norske IT-selskap, henholdsvis Fast og Trolltech, har blitt snappet opp på under en måned, gjør at fokuset er positivt for norske aksjer.

- En unik mulighet
Microsoft ønsker å komme til forhandlingsbordet umiddelbart med Yahoo-eierne. Det går frem av tilbudsdokumentet fra Microsofts konsernsjef Steve Ballmer.

- Vi tror dette tilbudet representerer en unik mulighet til å skape betydelige verdier for Yahoos aksjonærer og ansatte, og det kombinerte selskapet vil bli bedre posisjonert til å tilby en forbedret verdi for brukere og annonsører, skriver Ballmer.

Klikk på bildet for å forstørre.

Microsoft vil tilby Yahoo-aksjonærene et valg mellom oppgjør i kontanter eller i aksjer.

Har jaktet Yahoo
Kursen på Yahoo-aksjen har falt kraftig de siste månedene og mediegigantene har sirklet rundt selskapet.

Søkeselskapets gründere, Jerry Yang og David Filo, har ikke ønsket å selge selskapet som har slitt i kampen mot Google. Blant kjøperne som har vært nevnt finner vi mediegiganter som AOL, AT&T, CBS, Comcast, Microsoft, Viacom og News Corp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag