NA24.no

Mildere strømregning

Foto: Alf Ove Hansen (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Varm vintervær ga deg billigere strøm.

Mildværet i forrige uke førte til prisfall på strømregningen din. Strømprisen falt med rundt 10 prosent etter mildværdbølgen.

NA24 - din næringslivsavis


Strømprisen falt
Det nordiske kraftforbruket ble redusert med 6 prosent i forrige uken sammenlignet med uken før. Nedgangen var sterkest i Norge, der forbruket falt med hele 9 prosent. Dette bidro til lavere priser på den nordiske kraftbørsen, og prisnedgangen i Norge var mellom 9 og 11 prosent, viser tall fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Både norske og tyske kraftpriser falt fra uke 4 til uke 5. Den gjennomsnittlige prisen for Sør-Norge ble 219 kr per MWh i forrige uke, 23 kr/MWh lavere enn i uken før. Gjennomsnittsprisen i uke 5 i 2006 var til sammenligning 319 kr/MWh.

Gjennomsnittlig spotpris ved den tyske kraftbørsen EEX falt fra 334 til 320 kr/MWh. Det er 295 kr/MWh lavere enn gjennomsnittsprisen i tilsvarende uke i 2006.

Bedre tilsig
Tilsiget til det norske kraftsystemet i forrige uke var 50 prosent høyere enn normalt. Gjennom uken falt fyllingsgraden i de norske magasinene med 2,3 prosentpoeng til 58,8 prosent. Fyllingsgraden er nå 1,8 prosentpoeng under normalt. I Sverige falt fyllingsgraden derimot med 3,5 prosentpoeng og endte på 54,2 prosent.

Høyeste magasinfylling hadde Vest-Norge med 60,7 prosent, mens Midt- og Nord-Norge hadde lavest fylling med 57,1 prosent. Sørøst-Norge hadde en fyllingsgrad på 58,8 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere