NA24.no

Milepæl for Clavis

Foto: André Clark Utvik (NA24)
Har fått tillatelse av amerikanske myndigheter til å gjennomføre fase II på pasienter med bukspyttkjertelkreft.

Det farmasøytiske selskapet Clavis Pharma har fått godkjennelse av det amerikanske mat og legemiddeldirektoratet (FDA) om at amerikanske pasienter kan bli inkludert i selskapets fase II i det kliniske programmet for intravenøs CP-4126.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Prosjektet for intravenøse CP-4126 er en ny behandlingsform for kreft i bukspyttkjertelen og fase II av programmet er allerede startet opp i Europa. Det bygger på Clavis Pharmas lipid vektor teknologi.

Clavis begynner nå forberedelsene for å velge ut hvilke kliniske steder slik at de kan utvide fase II-programmet i USA.

- Vår fase II-program for intravenøs CP-4126 følger etter den vellykkede ferdigstillelsen av fase I-studiet i solid tumorkreftpasienter. Denne tidligere testen med prekliniske data, antyder at CP-4126 kan ha kliniske fordeler for pasienter som ikke responderer på gemcitabine like godt om de som fortiden har nytte av gemcitabine. Aksepten av IND er en viktig milepæl for oss som annerkjenner våre data på CP-4126 og kan gjøre oss i stand til å akselerere vårt fase II-program gjennom ekspansjon i USA, kommenterer administrerende direktør Geir Christian Melen i Clavis Pharma.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere