NA24.no

Militærball sponses

Sist oppdatert:
Våpenprodusenter sponser militærball der forsvarets øverste ledelse deltar.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Store våpenkonsern, som den amerikanske giganten Lockheed Martin, har sponset militærballet «Bal des attachés» i årevis.

NA24 - din næringslivsavis

Det skriver DN lørdag.

Informasjonsdirektør i Forsvaret, Birgitte Frisch bekreftet i går at forsvarsledelsen skulle på ball, og at alt var dekket. Hun kjente ikke til at arrangementet ble sponset av 14 internasjonale våpenleverandører.

- Ingen har fortalt oss at det er sponsorer som betaler, sier Frisch til DN.

Betaler selv
Etter at informasjonen kom frem fredag, begynte forsvarsledelsen å se på alternative løsninger. Diesen vurderte å avlyse de forsvarsansattes deltakelse.

- Vi har ikke visst at det var sponsorer inne i bildet. Vi takker for at vi er gjort oppmerksom på det. Vi er nå blitt enige om at vi skal betale den delen som industrien ville betalt, sier Frisch.

Hun sier ikke noe om hvor mye dette vil komme til å koste.

- For ledsagere har vi ikke anledning til å betale i det hele tatt. Vi ringer nå samtlige på listen, og forteller at de får regning for ledsagerne, sier hun.

Toppoffiserer på lista
Forsvarssjef Sverre Diesen, stabssjef generalløytnant Arne Bård Dalhaug, generalløytnant Kjell Grandhagen og ekspedisjonssjef Leif Lindbäck i Forsvarsdepartementet står blant annet på gjestelisten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere