NA24.no

Miljøbombe fra taxifirma

Et nytt drosjeselskap i London tilbyr sine reisende å kjøre miljøvennlige hybrid-biler. Bomben ligger i prisen.

(NA24: ) Greentomatocars i London har lansert et nytt tilbud for reisende i den svært trafikkerte byen. De to unge advokatene som står bak firmaet, tilbyr sine reisende å kjøre miljøvennlige Toyota Prius istedenfor de vanlige, normale London-taxiene.

Selskapet bruker Prius med bakgrunn i at bilen bruker sin elektriske motor når den kjører sakte. I tillegg har de kjøpt miljøsertifikater for å betale «prisen» når bilene bruker bensinmotoren og dermed slipper ut giftige gasser.

Billigere enn normal taxi
Prisen for det hele legges ikke på forbrukeren.

- Greentomatocars tror en miljøforandring ikke kan skje ved at selskaper skrur opp prisene på miljøvennlige produkter, heter det på deres hjemmesider.

Den miljøvennlige turen vil i prakis være 20-50 prosent billigere enn hvis man kjører en tradisjonell London-taxi.

Selskapet har foreløpig kun fem biler, mest av alt fordi leveringstiden til Toyota for Prius er veldig lang. I løpet av sommeren satser firmaet på å utvide bilparken slik at de kan være en aktuelt alternativ for all taxireise i London.

Eksterne lenker:
Selskapets hjemmeside
Hjemmesiden til Toyota Prius

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere