NA24.no

Miljøgründer på den grønne gren

(Cornelius Poppe/Scanpix)
Sist oppdatert:
Etter å ha blitt styrtrik på sin aksjepost, slutter en av gründerne av solcelleselskapet REC.

Reidar Langmo (52) slutter i stillingen som direktør for forretningsutvikling i solcelleselskapet Renewable Energy Corporation (REC), melder selskapet mandag ettermiddag.

Ifølge meldingen slutter Langmo for å forvalte sine private investeringer, og vil fortsatt ha kontor i RECs lokaler. Han slutter 31. januar.

Stor gevinst
REC ble notert på Oslo Børs i mai i år, men da var innsiderne forhindret fra å selge aksjer etter noteringen. Denne bindingen gikk ut i november. Da solgte Langmo aksjer for 1.096.460 aksjer til en total verdi av 116 millioner kroner.

Etter salget hadde han fortsatt 2.777.720 aksjer, en post som etter dagens kurs er verdt rundt 385 millioner kroner.

I tillegg til dette, solgte Langmo aksjer for nær 200 millioner kroner før og i forbindelse med børsnoteringen.

Det er altså en rik solcellegründer som nå skal konsentrere seg om å forvalte pengebingen.

Var med på oppstart
Langmo startet REC for drøyt ti år siden sammen med Alf Bjørseth, som trakk seg ut av selskapet i 2005. Bjørseth har solgt aksjene sine, angivelig for rundt 900 millioner kroner, og er i full gang med en ny satsning i solcellemarkedet, gjennom selskapet Norsun.

I meldingen takker konsernsjef Erik Thorsen for Langmos svært viktige innsats i oppbyggingen av REC, og ønsker ham lykke til med videre prosjekter.

REC dekker flere ledd i verdikjeden frem mot ferdige solcellepaneler, et marked som er i kraftig vekst på grunn av de høye energiprisene de siste årene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere