NA24.no

Miljøvennlig champagne

Gjør champagneflaskene tynnere for å spare miljøet.

Champagneflasker er normalt så tykke at de med vilje blir gjort svakere før de blir kastet mot skip når disse døpes.

NA24 - din næringslivsavis

Men økning i produksjon og økte transportkostnader gjør at champagneprodusentene nå gjør dem tynnere, melder The Financial Times.

Normalt har champagneflaskene vært laget av tykt glass, med en vekt på 900 gram, uten drikke i. Det er mer en dobbelt så mye som en standard vinflaske.

G. H. Mumm, champagneprodusenten som er eid av det franske vin- og spritselskapet Pernod Ricard, har laget et prøveopplag med flasker som veien 835 gram når de er tomme. Fylt med sprudlevann kan de veie opptil 2 kg.

Pommery er den eneste produsenten som bruker de tynne 835 grams flaskene i dag. De tok dem i bruk i 2003, og hevder de kan få plass til 4000 flere flasker i hver lastebil. Det betyr at hvis alle champagneprodusentene tar i bruk de tynne flaskene, ville det bli 3000 færre lastebiler på veiene hvert år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere