NA24.no

Millardkontrakt for Kongsberg

Sist oppdatert:
Forsvaret kjøper nye sjømålsmissiler.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Forsvaret har inngått en kontrakt med Kongsberg Defence & Aerospace om kjøp av nye sjømålsmissiler (NSM) til en verdi av 2,7 milliarder kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Målet er etterhvert å eksportere misslet til andre lands sjøforsvar.

- Dette er den største kontrakten Kongsberg noen gang har fått. Basert på erfaringer fra Penguin-missilet, har Det norske forsvaret nå lagt grunnlaget for 30-40 år med avansert industriell virksomhet. Dette er et godt eksempel på hvordan Forsvarets behov kan kombineres med industrielle satsinger, som igjen gir betydelig verdiskaping og kompetanseoppbygging, sier konsernsjef Jan Erik Korssjøen.

Eksport
- Kravene Forsvaret formulerte var krevende og fremtidsrettede, fortsetter Korssjøen

Det nye misslet er utviklet i et samarbeid mellom Kongsberg og Forsvarets forskningsinstitutt (FFI).

- Denne kontrakten er meget viktig for oss, sier administrerende direktør Tom Gerhardsen i Kongsberg Defence & Aerospace.

- Kontrakten markerer at en 10 års utviklingsperiode er over. Samtidig vil den gi oss den nødvendige referansen vi trenger for å kunne selge missilet til andre lands sjøforsvar. En rekke land har allerede vist interesse for NSM, sier han.

Lang fremtid
- Vi håper at det nye misslet vil få en like lang fremtid som Penguin hadde, sier Korssjøen.

Penguin-missilet ble utviklet i Norge for 40 år siden.

- Dette markerer også startskuddet for vår markedsføring av dette produktet til utenlandske sjøforsvar, sier Gerhardsen.

Kontrakten vil innebære produksjon av NSM til det norske Sjøforsvarets nye fregatter av Nansen-klassen og til missiltorpedobåtene av Skjold-klassen. Produksjonen vil strekke seg frem til 2014, og vil sikre arbeid til 200-250 personer på Kongsberg i denne perioden.

Kongsberg Defence & Aerospace har totalt ca. 1400 norske underleverandører, og nærmere 120 av disse vil få direkte oppdrag som følge av denne kontrakten. I tillegg til i Buskerud, vil det bli stor og viktig aktivitet i Akershus og Oppland.

NA24 kommer tilbake med mer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere