NA24.no

Millardærsønn har tapt 750 millioner

Rigg semi borerigg
Rigg semi borerigg Foto: Songa Offshore
Sist oppdatert:
Arven etter far ble brukt på gambling.

Finansavisen forteller mandag om Norges rikeste arving, Frederik W. Mohn (35) - sønn av Trond Mohn - som under finansavisen ble genierklært. Han puttet 30 millioner kroner i Norwegian da selskapet var helt på bunn i 2008, og ble genierklært da han kunne bokføre en gevinst på 150 millioner kroner på investeringen.

Oppturen gjorde at Mohn fikk smaken på finansmarkedene, og gikk tungt inn i selskaper som Songa Offshore, Seabrid Exploration og Acta.

Disse investeringene gikk ikke like godt som de første store investeringene, og Finansavisen har regnet seg frem til at han i Songa alene har hatt et tap på mellom 540 og 790 millioner kroner. I Seabird har han tapt rundt 60 millioner kroner, mens Acta-aksjene - nå Agasti Holdning - er ned 17 millioner kroner.

Alt går derimot ikke dårlig for arvingen. Han tok over som toppsjef i selskapet Frank Mohn AS for et år siden, og det første året i sin jobb gikk selskapet med 3,9 milliarder kroner i overskudd. Dette var opp fra 1,2 milliarder året før.

Les også: 34-åring tjente nesten fire milliarder

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere