*Nettavisen* Økonomi.

Milliardær Erik Henriksen (58) døde i båtulykke

OMKOM:  Den norske investoren og milliardæren Erik Henriksen døde i en båtulykke på Cayman Islands mandag kveld lokal tid. Foto: Svein Erik Furulund (Aftenposten)

Har uttalt at han vil gi bort alt han eier.

11.11.15 10:18

Den norske milliardæren og investoren Erik Henriksen (58) omkom i en båtulykke på Cayman Islands mandag.

Det bekrefter hans advokat, Morten Garman, overfor Nettavisen.

- På vegne av familien bekrefter jeg at Erik Henriksen omkom i en båtulykke på Cayman Island mandag kveld lokal tid.

Den Cayman Islands-baserte Oslo-mannen var på båttur sammen med en 41 år gammel mann mandag lokal tid, da de to skal ha falt over bord. De skal ifølge Cayman News Service ha blitt liggende i vannet i lang tid før hjelp kom til.

Det var Nettavisen som førts omtalte dødsfallet.

Mistet kontrollen over båten

De to mennene skal ha mistet kontrollen over båten de var ute i, en speedbåt på 34 fot med en 350 hestekrefters motor.

Båten fortsatte på egen hånd etter at de hadde falt over bord og stanset først i en mangroveskog nær land.

Da politiet kom til stedet skal 41-åringen ha blitt funnet i live, mens Henriksen ble erklært død på sykehus senere samme kveld.

41-åringen, som ikke er identifisert, slapp fra ulykken uten fysiske skader, opplyser politiet til avisen Cayman Compass.

God for milliarder

Henriksen er ifølge Kapitals 400 rikeste-liste god for flere milliarder kroner. Han etterlater seg to barn.

Formuen bygde han opp som investor, blant annet innen oljeservicenæringen, og han var inntil i fjor styreformann i Norwegian Energy Company (Noreco). Han var også tungt inne i eiendom.

58-åringen - som ifølge Kapital var mediesky - vokste opp på Frogner i Oslo, og var sønn av en pilot. Gjennom farens arbeid fikk han reist en del som barn, og i India skal han ifølge Hegnar ha fått inntrykk som formet ham.

Etter å ha sett fattige mennesker uten tilgang på rent vann, startet han i 2006 den veldedige organisasjonen Aqua Nirvana Foundation. Fondet investerer i teknologi som muliggjør å gi rent vann til de som ikke har det.

- Skal ikke være igjen én krone

I en artikkel i Finansavisen i august sa Henriksen at han hadde planer om å gi bort alt han eier til forskning på vannteknologi når han går bort.

- Det skal ikke være igjen så mye som en krone etter meg. Alt jeg eier og tjener skal gå til Aqua Nirvana Foundation. Min sønn og datter har jeg sørget for. Det er verre med de som ikke har tilgang på trygt og rent vann, sa investoren til avisen.

Henriksens advokat ønsker ikke å gå i detaljer rundt hva som skjer med milliardærens formue, men sier følgende til Nettavisen:

- Virksomheter tilknyttet Erik Henriksen vil fortsette gjennomføringen av hans planer og visjoner, sier Garman.

God for 2,2 milliarder

Henriksen har diplom i internasjonal shipping fra London school of Foreign Trade. I over 30 år har han startet, utviklet og investert i ulike selskaper, flere av dem har vært listet på Oslo Børs.

Ifølge Kapitals rangering over Norges 400 rikeste ligger Henriksen på 96. plass - god for 2,2 milliarder kroner.

Avisen skriver at han etter mange år forlot Monaco til fordel for Cayman Islands for å satse på veldedighet og eiendom.

- Hadde nylig kjøpt båten

Den norske forretningsmannen Andreas Ove Ugland sier til Cayman Compass at Henriksen ofte var i karibiske Cayman Islands.

- Han kom hit stadig oftere. Han holdt hus på The Ritz og jeg tror at han planla å tilbringe pensjonisttilværelsen her. Jeg er svært lei meg for det som har skjedd, dette var triste nyheter, sier Ugland.

Ugland har også slått seg ned i skatteparadiset, der han ifølge kapital har hele 19.000 selskaper registrert i Ugland House. Ifølge Ugland hadde Henriksen nylig kjøpt båten han forulykket fra.

Hotellsjefen på The Ritz-Carlton, der Henriksen bodde, beskriver den norske milliardæren som sjenerøs og fargerik.

– Han var en morsom karakter med utrolig energi. Han var også svært sjenerøs og ga penger til lokal veldedighet, sier han til avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag