Milliardær med hett tomtesalg

Foto: Christian Bakken (Nettavisen)

Kupévarmer-kongen selger kremtomt på Nesøya.

21.08.10 11:43

Didrik Andreas Eidsvig (37) tilhører en liten og eksklusiv gruppe av steinrike unge nordmenn.

SELGE BOLIG? Finn megler

Nå selger han en gulltomt på Nesøya i Asker. Prisforlangende er 20 millioner kroner.

På den 4,5 mål store tomta med adresse Odden 10 kan det oppføres hus med en samlet grunnflate på 662 kvadratmeter. Bygget kan imidlertid ikke ha gesimshøyde mer enn seks meter.

«Etter nåværende reguleringsforslag på eiendommen er det gitt en deling av tomten i to samt føringer for oppføring av to eneboliger og tomtedeling iht vedlagte kart», heter det i annonsen .

Kjøper får 100 meter strandlinje og 2 brygger på kjøpet.

LES OGSÅ:Tjente fett på bilalarmer

Eiendommen har idag tre bygninger og to brygger. Husene må rives, og begge badehusene, som liggger innenfor byggelinjen, er i en forfatning som tilsier full oppussing, ifølge annonsen.

I skattelistene står Eidsvig oppført med en formue på 430 millioner. Skattbar inntekt er null. Men oslomannens reelle verdier er langt høyere. På finansbladet Kapitals liste over landets 400 rikeste ligger Eidsvig på en 135. plass, god for en milliard kroner.

Og det er Defa-gruppen som har gjort Eidsvig så rik. Eidsvig er barnebarn av Defas grunnlegger - også han het Didrik Eidsvig - som startet selskapet i 1946. Dagens Didrik er dermed tredje generasjons forvalter av lykkeloddet i norsk bilrekvisittindustri.

Kupevarmere er kanskje det mange forbinder med Defa-navnet. Men selskapet er store også innenfor alarmsystemer og sikkerhet.

Selv om Eidsvig kvitter seg med Nesøya-tomta, har han mange fete eiendommer til disposisjon.

I Asker kjøpte han i 2009 en fet enebolig i Åstadbakken 24 på Slependen for 16,9 millioner kroner. I Oslo har han en leilighet i Inkognito-gata.

Som seg hør og bør for en milliardær, har han landsted både til vanns og til fjells. På eksklusive Vesterøya utenfor Sandefjord kjøpte han en strandeiendom for vel 15 millioner i 2007.

Året etter bladde han opp 15 millioner til for et fett sted på Natten ved Nesbyen.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.