Milliardærarving gifter seg med mental trener

Milliardærdatter Louise Mohn gifter seg med Erik Bertrand Larsen i Bergen lørdag.

Milliardærdatter Louise Mohn gifter seg med Erik Bertrand Larsen i Bergen lørdag. Foto: Eirik Hagesæter (Bergensavisen)

Lørdag blir det rikingbryllup i Bergen.

12.06.14 16:25

Lørdag samles finans- og kultureliten i Bergen domkirke når milliardærdatter Louise Mohn og motivasjonsguru Erik Bertrand Larssen gifter seg.

Det skriver VG.

Etter det avisen kjenner til, har paret invitert 140 gjester, inkludert en av de få nordmennene som er rikere enn brudens far, nemlig John Fredriksen og døtrene hans. Også Birgitte Friele (36), datteren til kaffekonge Herman Friele (70), skal stå på gjestelisten.

- Gleder oss

- Vi gleder oss veldig. Ut over det har jeg ingen kommentar, sier komikergründer Elina Krantz, som skal være forlover, til VG.

Louise Mohn er datteren til mangemilliardæren Trond Mohn, som ved utgangen av 2012 hadde en formue på 3,9 milliarder kroner. Ifølge NRK har han gitt over 700 millioner kroner i pengegaver til forskjellige formål innen utdanning, forskning og idrett. I 2010 ble han kåret til «Bergens Beste Bergenser».

Familiesplid

Tidligere i år skapte Mohn overskrifter og splid i familien etter at han solgte ærvverdige Frank Mohn AS til Alfa Laval for 13 milliarder kroner.

Etter at salget ble kjent, langet sønnen Frederik ut mot faren i en rekke medier over det han mente var et svik.

BRUDGOMMEN: Lørdag gifter motivasjonsguru Erik Bertrand Larsen seg med Louise Mohn. Foto: Simen Lønning (Nettavisen)

– Han har gått bak ryggen min. Dette fikk jeg vite om på lørdag. Prosessen har foregått siden ifjor sommer. Han har feighetens nådegave. Han skal vel gi pengene til Bergen by. Jeg oppfordrer folk til å ikke ta imot disse judaspengene, sa han til DN.no.

- Han kan tørke seg et visst sted, sa han til TV2.

Støtte fra datteren

Søsteren Louise, den kommende bruden, roste faren sin etter salget av familiebedriften, og skrev følgende i en epost til DN:

- Jeg har dyp respekt for min fars klokskap, forretningsevne og for det fantastiske mennesket han er.

Selv er hun kanskje mest kjent for å ha startet trenings- og behandlingssenteret The Luzmon i London. Mohn har utviklet en teknologi der man ved hjelp av av elektrisitet og varme kan stimulere muskler slik at man får både kondisjon og styrke – mens man ligger på en benk.

På den hemmelige kundelisten til behandlingssenteret står idrettsstjerner, verdenskjendiser, og ellers mennesker med svært dype lommer.

- Vi har mellom 500 og 600 faste kunder. Noen av dem er store stjerner, veldig store. De har fem sekretærer, og kan ringe meg å si: «Han lander i London om en halvtime, og har veldig jetlag. Har du en time til ham?», har hun uttalt til BA.

Brudgom Erik Bertrand Larsen kan skilte med titler som befal, fallskjermjeger, siviløkonom, samt mental trener for blant annet Petter Northug og Suzann Pettersen.

Han holder også foredrag og har gitt ut flere møker om motivasjon og mental trening.

Brudens far, Trond Mohn er en av Norges rikeste og mest gavmilde personer. Foto: Arne Ristesund (Bergensavisen)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.