*Nettavisen* Økonomi.

Milliardærens gave løser alt

Ved hjelp av den spesialbygde vannscooteren kommer man f.eks. folk i sjøen fortere til unnsetning. Selv i høye bølger brukes den, og når en vet at tiden spiller en viktig rolle i redningsoperasjoner på sjøen, er det klart at RescueRunneren betyr et enormt skritt i riktig retning. Foto: Foto: REDNINGSSELSKAPET

Ønsket var å beholde den spesialbygde vannscooteren. Og drømmen var 350.000 kroner fra snille givere.

03.02.15 08:25

BERGEN: Trond Mohn oppfylte drømmen – og vel så det!

- Vi er strålende fornøyde, og kunne ikke fått en flottere start på det nye året. Fantastisk at Bergen har sånn en «snill onkel» som Trond Mohn, sier Alfred Aastrøm til Bergensavisen.

Alfred Aastrøm er skipsfører på redningsskøyten «Kristian Gerhard Jebsen».

Skal litt for å få den sindige nordtrønderen til å heve øyenbrynene, men da han fikk vite at Trond Mohn hadde gitt 500.000 kroner til «redningsaksjonen», ble selv Aastrøm stum.

Kunne mistet scooteren

I anskaffelse koster RescueRunneren 350.000 kroner.

– Mohns gave omfatter også penger til å oppruste «krybben» som vannscooteren ligger i om bord.

På julaften skrev Bergensavisen om juledrømmen til mannskapet om bord på «Kristian Gerhard Jebsen».

Ut-testingen av RescueRunneren hadde da pågått siden i fjor sommer, og et halvt hundre ganger hadde den vært brukt til forskjellige operasjoner.

Prøvetiden var i ferd med å løpe ut, og som Aastrøm sier:

- I sin ytterste konsekvens kunne vi mistet den og fått en gummibåt som erstatning. Det ville satt oss minst femten år tilbake i tid.

- Nå ordner alt seg

Med tanke på det store geografiske området som redningsskøyten dekker, og det faktum at Hordaland er landets største fritidsbåtfylke, gjorde mannskapet bekymret.

- Nå ordner alt seg, sier en storfornøyd skipssjef som også den siste tiden har hatt godt bruk for vannscooteren.

-Brukte den i søket etter savnet person på Sotra for noen uker siden, og det var RescueRunneren som tok første del av slepet av den råtnede hvalen i Øygarden. La oss håpe vi får lite bruk for den, men virkeligheten er nok en litt annen.

LES FLERE SAKER FRA BERGENSAVISEN HER.

Annonsebilag