*Nettavisen* Økonomi.

Milliardarv gis bort

Foto: (Scanpix)

Arven etter norskættet supermilliardær gis bort til veldedighet.

05.02.08 20:50

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Familien til styrtrike James LeVoy Sorenson som nylig tapte kampen mot kreften opplyser at arven i sin helhet gis bort til veldedighet, ifølge amerikanske medier.

NA24 - din næringslivsavis

James, som hadde norske aner, var en skarp oppfinner som fikk oppfylt den amerikanske drømmen. Fra små kår endte han opp med å bli den amerikanske delstaten Utahs rikeste og en av verdens rikeste menn. Formuen hans ble i fjor anslått av Forbes til å være verdt 4,5 milliarder dollar, noe som plasserer han på 177. plass på listen over verdens rikeste.

Rikere enn Røkke
Til sammenligning troner de to selvgjorte rikingene John Fredriksen med syv milliarder dollar og Kjell Inge Røkke med 2,7 milliarder dollar på henholdsvis 104. og 336. plass på denne eksklusive listen.

- I løpet av tiden, spesielt de siste ti til 20 årene med suksess, spurte han seg selv, hva er det jeg kan gjøre med min formue? Og han kom til denne konklusjonen, sier Sorensons sønn.

Elsket Norge
I 1999 var Sorenson på Norges-besøk for å følge i fotsporene til sine fjerne forfedre som hadde emigrert til USA. En tur som han skal ha elsket, ifølge selskapets hjemmeside.

Klikk på bildet for å forstørre.

Da han kom tilbake til USA inviterte han genetikeren Scott Woodward til kontoret sitt og kom med denne kommentaren, ifølge Wall Street Journal.

- La oss analysere all DNAen i Norge.

Les mer her: Norskættet supermilliardær er død

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag