NA24.no

(Bayer HealthCare AG)

Milliardavtale sikrer Algeta

Sist oppdatert:
Står sterkt rustet til å utvikle hovedproduktet.

Det viktigste som skjedde med Algeta i løpet av tredje kvartal var avtalen med Bayer. Verdien er anslått til fem milliarder kroner, og avtalen sikrer videre utvikling og global kommersialisering av legemiddelet Alpharadin.

I tredje kvartal vokste kostnadene og ga et resultat før skatt på 51,3 millioner kroner i underskudd. Det er en forverring fra et tap på 37,2 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Selskapet har ikke vært i skatteposisjon i løpet av dette kvartalet.

Kostnadene økte som følge av høyere lønnskostnader og kostnader knyttet til kliniske tester og utvikling av produktene. I 2010 vil en betydelig majoritet av kostnadene bli dekket Bayer.

Driftsresultatet viser et underskudd på 43,8 millioner kroner og er økning fra et underskudd på 39,3 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Driftsinntektene på syv millioner kroner kommer fra avtalen med Bayer.

Netto kontantstrøm fra driften var på 266 millioner kroner i tredje kvartal og i løpet av perioden økte kontantbeholdningen med 264 millioner kroner. Ved utgangen av tredje kvartal hadde selskapets likvide midler vokst til 558 millioner kroner. Pengene er satt på bankkonto og i pengemarkedsfond. Økningen reflekterer tilførte midler som følge av Bayer-avtalen.

- Tredje kvartal har vært spesielt vellykket for Algeta. Samarbeidsavtalen med Bayer sikrer videre utvikling og global kommersialisering av Alpharadin som den foretrukne behandling av kreft med spredning til skjelettet, kommenterer administrerende direktør Andrew Kay i Algeta.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere