NA24.no

Milliardene renner ut

Sist oppdatert:
NA24-TV: Det er bare trist som faen på Oslo Børs.

Følg børsen her

Det er en ny svak dag på Oslo Børs. Hovedindeksen startet umiddelbart med en nedgang på hele 1,6 prosent til 469,67 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

33 mrd. forsvant
Dermed er indeksen opp kun 4,4 prosent siden starten av året.

Børsverdien på alle selskapene på Oslo Børs er 2070 milliarder kroner. Dermed har børsens totale verdi rast med 33,12 milliarder i åpningsminuttene.

Lang taperliste
Det var kun ni vinneraksjer av børsens over 220 aksjer. Taperlisten var noe lenger, for å si det mildt. Det var et bredt fall for børsselskapene, med Ignis øverst på taperlisten. IT-aksjen falt 5,7 prosent etter åpningen.

Blant de mest omsatte var Marine Harvest øverst på taperlisten. Lakseselskapet inviterte journalister og analytikere på lakseburger på McDonald's-restauranten i Klingenberggaten i Oslo. Lakseburgeren til McDonald's smakte bedre enn tallene til Marine Harvest. De leverte svake tall på bunnlinjen, etter svikt ved anleggene i Chile.

LES MER: Svakere for Fredriksens laks

I tillegg til den vedvarende utfordrende situasjonen med sykdom i Chile, er det fallende laksepriser. Etter en halv times handel var Marine Harvest-aksjen ned 2,7 prosent til 6,46 kroner.

Klikk og se NA24s redaktør Inge Berge kommentere børsdagen på Nyhetskanalen.

186674

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere