*Nettavisen* Økonomi.

Milliardene triller inn til Røkke

Styreleder Kjell Inge Røkke i Det norske oljeselskap Aker KIR DETNOR Foto: Falch, Knut (Scanpix)

Pengebingen vokser etter at Aker har tatt opp mer lån.

05.11.09 12:14

Pengebingen til Kjell Inge Røkkes Aker økte med én milliard tredje kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Kontantbeholdningen økte med én milliard i tredje kvartal og var dermed på tre milliarder ved utgangen av kvartalet. Samlet utgjorde kontantbeholdningen og utgjør kontanter, rentebærende fordringer og rentefrie kortsiktige fordringer til sammen 10,6 milliarder kroner ved utgangen av tredje kvartal.

Aker opplyser i sin resultatrapport at aksjekjøp i Det norske oljeselskap vil redusere kontantbeholdningen i fjerde kvartal. Det samme vil garantiforpliktelser knyttet til konkursen i Sea Launch. Samlet vil denne gjelden bli nedbetalt med rundt en tredjedel av totalt 122 millioner dollar.

Hittil i år har den verdijusterte egenkapitalen økt med 4,5 prosent til 19,3 milliarder kroner, og det tilsvarer ved utgangen av tredje kvartal 267 kroner per aksje.

Samlet har den rentebærende gjelden økt til 2,9 milliarder kroner etter at Aker har tatt opp lån for 850 millioner kroner i tredje kvartal.

Aker konsernet fikk et underskudd før skatt på 230 millioner kroner i tredje kvartal. Størst er underskuddet fra Aker Exploration og Aker Drilling. I tredje kvartal i fjor var resultat før skatt minus 1.073 millioner kroner. Driftsinntektene økte derimot til 1.554 millioner kroner fra 1.359 millioner kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.