NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%

Milliarder til Acergy-partnerskap

Acergy og partner SapuraCrest har blitt tildelt en utbyggingskontrakt i milliardklassen.

Kontrakten som nå er bekreftet tildelt til samarbeidsselskapet SapuraAcergy Sdn Bhd har en ramme på hele 8,25 millioner dollar, eller 5,6 milliarder kroner ved en dollarkurs på 6,80 kroner.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Samarbeidsselskapet eies med like andeler av Oslo-noterte Acergy og malaysiske SapuraCrest. Skipsreder John Fredriksens riggselskap Seadrill er for øvrig storaksjonærer i SapuraCrest etter å ha kjøpt seg opp de siste par årene.

Kontrakten gjelder deler av arbeidsopgpavene i forbindelse utbyggingen av dypvannsfeltet Gumusut-Kakap. Det er oljeselskapet Sabah Shell Petroleum Co som er operatør for feltet og som har tildelt hovedkontrakten på utbyggingen til SapuraCrests datterselskap TL Offshore.

SapuraAcergys oppgaver under den nye kontrakten gjelder levering og installasjon oljerørledninger, stigerør, ankersystemer og undervannsinstallasjonsarbeider. Ingeniørfasen for kontrakten starter umiddelbart, mens det er ventet at offshorearbeidene vil starte i 2010. Selskapet vil benytte sitt rørleggingsfartøy Sapura 3000 i forbindelse med kontrakten.

Oljeservicekonsernet Acergy opplyser i en melding at selskapet ikke vil inkluderer kontrakten i selskapets ordrebok eller driftsinntekter, da den vil bli inntektsført under linjen for tilknyttede selskaper i regnskapene.

- Gumusut-Kakap-prosjektet representerer en viktig utvikling av dypvannsmarkedet i Lalaysia og for vårt samarbeid, sier konsernsjef Jean Cahuzac i Acergy i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere