*Nettavisen* Økonomi.

Milliarder til DeepOcean

Selskapet skal utføre oppdrag for et indisk oljeselskap.

07.08.07 10:16

Følg børsen her

Reliance har gitt DeepOcean en kontrakt verdt 166 millioner dollar eller rundt 956 millioner kroner. Kontrakten gjelder over tre år og det samtidig inngått to opsjoner om forlengelse på ett år hver. Hvis opsjonene erklæres vil de være verdt 118 millioner dollar eller rundt 680 millioner kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Kontraktene gjelder levering av et flerbruks konstruksjonsstøtte fartøy med tilknyttede tjenester. Oppdraget begynner i desember 2007.

- Med Reliance prosjektet fortsetter den internasjonale veksten til DeepOcean i tråd med selskapets etablerte strategi. Det omfattende arbeidsomfanget i prosjektet vil også gi oss en mulighet til ytterligere å demonstrere vår ekspertise i dette segmentet, sier administrerende direktør Kåre Johannes Lie i DeepOcean.

Det er skipet REM Etive som skal benyttes og er av typen Multipurpose Service Vessel. Det vil bli inngått en kommersiell avtale mellom DeepOcean og TS Marine om leie av skipet.

Fartøyet vil støtte utbyggingen og driften av olje og gass forekomstene i blokk KG-DWN-98/3 i Krishna Dodavarir bassenget i Bengalbukten på Indias østkyst. Arbeidsomfanget omfatter alle typer installasjon, ferdigstillelse samt inspeksjon, vedlikehold og reparasjoner. Fartøyet vil bli utstyrt med to permanente arbeids ROV systemer samt krane og aktiv heave kompensert vinsj system.

DeepOcean har også forpliktet seg til å oppgradere fartøyet med klassifisert brannbekjempelse- og miljøkontrollsystemer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.