NA24.no

Milliardinvestering på sokkelen

Foto: Berit Almendingen (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Vil bruke 31 milliarder på utbygging av oljefelt.

Olje- og energidepartementet har i dag mottatt plan for utbygging og drift av Skarv- og Idunfeltet i Norskehavet. BP er operatøren for utbyggingen, mens Statoil, Shell, Norsk Hydro og ExxonMobil er de andre rettshaverne.

NA24 - din næringslivsavis

- Skarv- og Idunutbyggingen er viktig for videre utvikling av petroleumsvirksomheten i Norskehavet, sier olje- og energiminister Odd Roger Enoksen.

- Feltene vil bidra til å styrke den eksisterende basestruktur i Nordland på en god måte, og legge til rette for videre utvikling av det industrielle miljøet langs Helgelandskysten.

Det er mulig å utvinne 16,8 millioner kubikkmeter olje/kondensat og 48,3 milliarder kubikkmeter gass fra feltene.

Skarv og Idun vil bli bygd ut med et produksjons- og prosesseringsskip med oljeeksport via tanker og gasseksport gjennom et eget rør som er koblet til Åsgard transport. Feltet er planlagt bygd ut med fem brønnrammer på havbunnen og 16 brønner. BP legger opp til at det skal være helikopterbase i Brønnøysund og forsyningsbase med en driftsstøtteenhet i Sandnessjøen, mens resten av driftsorganisasjonen er i Stavanger.

Forventede investeringer på Skarv- og Idunutbyggingen er 31 milliarder kroner og det ventes at produksjonen kan starte i 2011.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere