Gå til sidens hovedinnhold

Milliardjafs fra Storebrand

Idar Kreutzer har vært på svensketokt og blar opp over 15 milliarder kroner.

Se pressekonferansen direkte på Nyhetskanalen

Finanskonsernet kjøper seg større. Nå sluker de det svenske pensjons- og livsforsikringsselskapet SPP for 15,3 milliarder kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Selger er Handelsbanken. Idar Kreutzer & co er blir det de kaller den lendende aktøren innenfor livsforsikring og pensjon i Norden.

- En sammenslåing av Storebrand og SPP vil skape den ledende livsforsikrings- og pensjonstilbyderen i Norden med proforma premieinntekter for 2006 på 27 milliarder kroner, skriver Storebrand i en børsmelding.

Eierne er informert
Både Kaupthing og Gjensidige er informert på forhånd.

For å finansiere kjøpet må Storebrand på tokt etter penger. Totalt skal de hente inn 13,6 milliarder kroner hvorav mellom 9 og 10,7 milliarder kroner skal komme inn i form av en fortrinnsrettet emisjon. Rundt 4,6 milliarder kroner skal komme inn som følge av lånopptak. Kursen i emisjonen er ikke garantert. Det er de utenlandske meglerhusene JP Morgan og UBS som er hentet inn som tilretteleggere.

Utvidet samarbeid
Selv om Storebrand blar opp flerfoldige milliarder er de forberedt på å bruke mer. De har samtidig inngått en toårig opsjon på å overta Handelsbankens gjenværende tjenestepensjonsvirksomhet i Handelsbanken Liv.

- Dette er en veldig god transaksjon for alle parter, sier Handelsbankens konsernsjef Pär Boman.

Den svenske toppsjefen sier det ikke er tilfeldig at de valgte å selge til Storebrand.

- Framtidig pensjonstrygghet er noe som må håndteres med stor forsiktighet. Derfor var rett kjøper viktigere enn noe annet. Det som er best for kunden har alltid fortrinnsrett i Handelsbanken.

Milliardgevinst
Handelsbanken har også all grunn til å være fornøyde. De sitter igjen en gevinst på fire milliarder svenske kroner.

- SPP har en unik posisjon innen svensk tjenestepensjon, som det eneste selskapet med virksomhet innen samtlige markedssegmenter. I SPP finns en dyp og bred kompetanse og selskapets medarbeidere er derfor en meget sentral del av transaksjonen. De er veldig velkomne inn i vårt konsern, og de kommer til å bli en fantastisk forsterkning for vår satsning på det svenske markedet, kommenterer konsernsjef Idar Kreutzer i Storebrand.

Klikk og se hva NA24s nyhetsredaktør Sigvald Sveinbjørnsson sier om Storebrand får lov til å dra på svenskeraid.

188810

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden