NA24.no

Milliardkutt i mediebransjen

Sist oppdatert:
Mediene forbereder seg på langvarig nedtur.

De samlede kuttene i norske mediehus har passert en milliard kroner, skriver Aftenposten. Blant dem som har funnet fram sparekniven er blant annet NRK, TV2, Media Norge-avisene, VG, Dagbladet og A-pressen og Edda Media.

NA24 Propaganda – Norges største medienettsted

– Nedturen i mediene denne gang blir brattere enn forrige gang da konjunkturene sviktet, sier konsernsjef Kjell Aamot i Schibsted.

I Dagens Næringsliv er det tilnærmet sjokktilstand over kuttene.

- På to-tre uker er Dagens Næringsliv gått fra å være suksessbedrift til å bli en avis som mange andre har behov for å kutte kostnader, mener klubbleder Bård Bjerkholt.

Med en snittlønn på 540.000 kroner er journalistene i DN vant til å tjene godt. Bjerkholt avviser lønnskutt for at avisen skal spare penger.

- Interessen for vårt stoff er større enn noensinne. Opplagsutviklingen er jo fantastisk, også i oktober, med et øket løssalg på 10 prosent. Hele situasjonene med innsparinger kom derfor svært overraskende for oss. Vi er fortsatt nærmest i sjokktilstand, sier Bjerkholt.

De første mediekuttene kom allerede i høst. Aftenposten og NRK var tidlig ute med å varsle om innsparinger, mens TV2 fortsatte sitt spareprogram som ble varslet kort tid etter at Alf Hildrum tok over etter Kåre Valebrokk. Så fulgte Edda Media, Media Norge-avisene og Adresseavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere