NA24.no

Foto: Berit Keilen (SCANPIX)

Milliardær arrangerer loppis

Sist oppdatert:
Den svenske børshøvdingen har funnet en ny inntektskilde.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Olof Stenhammar, som er en av Sveriges rikeste menn, er mannen som var med å starte den nordiske børskjempen OMX. Nå har han åpnet en ny markedsplass, men denne gangen omsettes det lopper, skriver Expressen.

NA24 - din næringslivsavis

Hver søndag inviterer han til bakluke-loppis ved Siggesta gård på Värmdø i Stockholms skjærgård.

Bakluke-loppis betyr at folk selger varer fra bakluken på bilen, og fenomenet er vanlig i USA. OMX-gründeren skal være den første som arrangerer den type loppemarked i nabolandet. For hver bil som stiller opp på tomta hans, tar Stenhammar 150 kroner i inngangspenger. Og dette blir det kroner av.

- Det kommer et seksitalls biler og himla mye folk. Min kone var for øvrig der med en gammel Volvo Duett i forrige uke, forteller Olof Stenhammar til avisen.

Det skal være Olofs datter som kom på ideen om den nye inntektsbringende aktiviteten. På gården finnes for øvrig også et ridehus og landets dyreste minigolfbane, der hvert hull ifølge Stenhammar er en severdighet. Stenhammar planlegger også å bygge et digert hotell på tomten.

Stenhammar selv jobber en halvtidsstilling på gården, blant 20 andre ansatte. 66-åringen har ikke tenkt til å pensjonere seg med det første, men akter å fortsette loppe-kjøret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere