NA24.no

Milliardær dømt til døden

(REUTERS)
Sist oppdatert:
Overvåkningskamera filmet at forretningspartner ble hengt.

Den kinesiske rikingen Wang Wenxiang ble fredag dømt til døden for å ha leid to mennesker til å drepe sin tidligere forretningspartner, ifølge nyhetsbyrået Xinhua.

Wang begynte å gjøre forretninger med Zhong Yishi for ti år siden.

Men i stedet for å bære frukter endte samarbeidet første gang i retten i 2004. Der ble Wang dømt til å betale Zhong ti millioner yuan, vel 8,5 millioner kroner, i erstatning for å ha latt være å betale ut penger som avtalt.

I desember i fjor saksøkte Zhong den drapsdømte på nytt grunnet problemer knyttet til eiendomsutvikling. Dette skal ha fått rikingen til å planlegge både kidnapping og drap, ifølge Xinhua.

Den 49 år gamle forretningsmannen satte så sin personlige assistent og en arbeidsinnvandrer på saken. De ble filmet av et overvåkningskamera da de den 18. mai tok et rep rundt offerets hals og hang han i en garasje, for så å legge han i bagasjerommet på en bil.

Drapsdømte Wang Wenxiang eier selskapet Xinheng Corporation, som blant annet driver med næringseiendom, kraft og detaljhandel.

Sekretæren ble også dømt til døden og de tre er også dømt til å betale 340.000 yuan, vel 290.000 kroner, i kompensasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere