NA24.no

Milliardær hyller skattesystemet

Foto: tv 2
Sist oppdatert:
Bergensmilliardær Trond Mohn er lei av sutringen om skatt.

I et intervju med Dagens Næringsliv sier den kjente bergensmilliardæren Trond Mohn at han er lei sutringen om det norske skattesystemet. Mohn synes det er bra at norske bedrifter kan tjene 72 øre for hver krone man tjener. Bedriftsskatten er som kjent på 28 prosent i Norge.

– Det vi trenger i dette landet er rike mennesker som har sitt hjerte i landet. Jeg er redd for at vi har fått et skille, og det gjelder de velstående. De er opptatt av å forklare hvorfor man ikke gir, istedenfor for å forklare hvorfor man gir. Det skal ikke være slik at en alltid skal måtte ha noe tilbake før en yter noe, sier Mohn.

Ikke alle er enig med Mohn. I dagens Aftenposten kommer imidlertid Andreas Sohmen-Pao med et utfall mot norske myndigheter som ikke legger til rette for norsk rederinæring. Han mener at myndighetene i Singapore tar mindre fra bedriftene som etablerer seg her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere